Controles in het kader van mobiel banditisme

Frieschepalen - Gepubliceerd: zaterdag 30 januari 2016

Op meerdere plaatsen in Fryslân werden vrijdagmiddag en -avond verkeerscontroles gehouden in het kader van het donkere dagen offensief.

Een van de controles werd gehouden op de carpoolplaats bij Frieschepalen. De andere controles waren op de A6 bij Sint Nicolaasga en de A32 bij Wolvega.

In totaal werden bij deze controles een dikke 38.000 voertuigen, ondermeer met behulp van ANPR-auto's, gecontroleerd. In totaal werd voor €4700,- aan openstaande boetes alsnog geïnd. Er werden 7 auto's in beslag genomen door de belastingdienst of buiten gebruik gesteld voor openstaande boetes.
Verder reden 4 bestuurders zonder geldig rijbewijs. Ook was er een persoon welke nog DNA af moest staan, waarop hij is aangehouden. Ook werd er in een auto een deel van een bijl aangetroffen. De bestuurder kon niet uitleggen waarom hij deze bij zich had en deed er afstand van.

Tijdens de donkere wintermaanden worden met regelmaat dit soort controles gehouden. Het blijkt dat in deze donkere dagen het aantal woninginbraken en -overvallen toeneemt. Door vaker onaangekondigd te controleren hoopt de politie de plegers van dit soort misdaden af te schrikken.


Foto's: Tino Broekstra