Auto in brand na botsing tegen boom in Ureterp

Ureterp - Gepubliceerd: zaterdag 21 april 2012

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er een autobrand gemeld aan de Mouneleane bij Ureterp.

Een beginnend bestuurder van 22 jaar uit Frieschepalen was op de Mouneleane tegen een boom gebotst, waarna de auto in brand is gevlogen. Ondanks de enorme schade, kon de bestuurder de auto verlaten. Door de aanwezige agenten werd geconstateerd dat de man zwaar onder invloed van alcohol was waarop hij is aangehouden en mee is genomen naar het politiebureau. Daar bleek hij twee forse snijwonden aan zijn benen te hebben en klaagde hij over veel pijn.
Daarop is hij alsnog met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is een bloedproef van de man afgenomen. De uitslag daarvan is nog niet bekend.

De klap moet enorm zijn geweest, gezien het feit dat een velg met schokdemper enige tientallen meters verderop lag en het andere wiel ook afgebroken was. De brandweer van Ureterp heeft de brand geblust en heeft geholpen bij het schoonmaken van het wegdek, na de berging.

Tijdens de berging door Tolman, bleek het motorblok ook los te zijn geraakt. Dit bleef dan ook tegen de boom staan. Met vereende krachten is dit ook op de bergingstruck getild.

Gezien het feit dat deze beginnend bestuurder zwaar onder invloed van alcohol was, moet hij bij het CBR een cursus Alcohol en verkeer volgen. Ook kreeg hij een proces verbaal voor het rijden onder invloed.


Foto's: Tino Broekstra