Bestuurder vlucht voor politie en belandt in sloot

Oudega - Gepubliceerd: vrijdag 08 juli 2016

OUDEGA - Een 56-jarige automobilist uit Earnew‚ld is vrijdagavond in Oudega op de vlucht geslagen voor de politie. De bestuurder had tijdens een verkeerscontrole van de politie een stopteken gekregen en besloot er met hoge snelheid van door te gaan. De politie ging achter de wegrijdende auto aan en op een zeker moment zagen ze rond 19.45 uur het voertuig op de kop in de sloot liggen langs de Alle-Om-Slachte tussen Oudega en Earnew‚ld. De bestuurder had de macht over het stuur verloren na een bocht in de weg.

De agenten wisten samen met een omstander de inzittende uit het voertuig te halen. Een blaastest wees uit dat de man te diep in het glaasje had gekeken. Hij is later per ambulance overgebracht naar het MCL in Leeuwarden. Daar zal een bloedproef worden opgenomen van het slachtoffer. Hij liep volgens de politie lichte verwondingen op.

Vlak na het ongeval kwam de politie met een tiental eenheden ter plaatse. De omgeving werd tijdelijk afgezet met linten en er is nog een zoekslag gemaakt in de omgeving. Het kon zijn dat er nog een inzittende in de auto had gezeten. Het is echter niet aannemelijk aangezien de auto op de kop in de sloot lag in een smalle auto.

De brandweer van Burgum werd ook gealarmeerd voor het ongeval maar deze hoefde niet meer ter plaatse te komen. Ook de traumahelikopter van het UMCG werd in eerste instantie opgeroepen maar werd eveneens geannuleerd. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om de exacte toedracht van het ongeval te onderzoeken.

Tekst Waldnet


Foto's: Srfotografie