Stuktv aangehouden in Leeuwarden voor brandstichting

Leeuwarden - Gepubliceerd: vrijdag 12 februari 2016

LEEUWARDEN – Aan de Snekertrekweg brandde vrijdagmiddag omstreeks drie uur een caravan tot de grond toe af.

Dit ging gepaard met een forse rookontwikkeling. Vloggers van van het youtube kanaal Stuk tv hadden de caravan aangestoken om opnames te maken. Hier werd ook een sloopauto voor gebruikt.

De brandweer schaalde op naar “middelbrand” omdat er vermoed werd dat er een gebouw in brand stond. Het vuur was echter snel onder controle. Of de actie gevolgen heeft voor de Vloggers is nog niet bekend.

Tekst: ditisfryslan.frl

Update:

Brandstichting voor een TV programma
Kregen de collega's op vrijdagmiddag 12 februari, omstreeks 14.50 uur de melding van een caravanbrand op de Snekertrekweg te Leeuwarden.
Bleek dat een auto daar zwaar beschadigd stond en dat er tevens een caravan volledig was uitgebrand. Diegene die verantwoordelijk waren voor de brand gaven aan een TV programma te hebben gemaakt maar dat deze uit de hand was gelopen. In overleg met de brandweercommandant en de politie werden drie personen aangehouden voor deze brandstichting. Het betrof een 24-jarige inwoner van Nieuwegein, een 26-jarige inwoner van Uden en een 24-jarige inwoner van Beverwijk.
Er wordt nog gekeken of de inzetkosten gemaakt door de brandweer worden verhaald op de makers van het programma.

Tekst: politie.nl

Foto's: Edwin Brandsma