Grote ravage na ongeval bij Surhuizum

Surhuizum - Gepubliceerd: vrijdag 12 maart 2010

Bij een ongeval op de Uterwei (N358) bij Surhuizum zijn vrijdag rond 18.00 uur twee personen gewond geraakt. Bij het ongeval waren twee busjes en twee auto's betrokken. Drie ambulances en de Rapid Responder kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen aan de slachtoffers. De slachtoffers, een 41-jarige automobilist uit Gerkesklooster (bestuurder Amerikaanse bus) en een 31-jarige automobiliste uit Opende werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten.

Het ongeval werd veroorzaakt door de bestuurder van de Amerikaanse bus. Hij reed achter een lange rij langzaam rijdende auto's in de richting van Buitenpost. De bestuurder zag te laat dat de rij auto's stilstonden en moest uitwijken naar de linker rijbaan. Tijdens het inhalen kwam de bestuurder een Opel Corsa tegemoet. De bestuurder kon niet meer invoegen in de rij auto's en besloot op het laatste moment het fietspad op te rijden. De Corsa raakte nog net de achterkant van de bus en werd direct daarop van achteren aangereden door een bus van Formido. Deze drukte op zijn beurt de Corsa vooruit. De Corsa raakte vervolgens een VW Polo die in de langzaam rijdende rij auto's reed.

Het gevolg van het ongeval was een enorme ravage op de weg. De politie heeft de Verkeersongevalsanalyse ingeschakeld om een onderzoek in te stellen naar de toedracht van het ongeval. De weg is gedurende het ongeval enkele uren afgesloten geweest.


Foto's: GPMvdB