Pyromaan sticht 3 branden in Sneker flats.

Sneek - Gepubliceerd: maandag 20 april 2009

Een pyromaan heeft de brandweer van Sneek en IJlst in de nacht van zondag op maandag bezig gehouden door 3 maal brand te stichten.

Rond half twaalf kwam de eerste melding op de Hein Doekesstraat. In het trappenhuis van deze 3 etages tellende flat ontstond brand die razend snel omzich heen greep. Hierdoor konden mensen hun woningen niet meer verlaten.

De brandweer die snel ter plaatse kwam heeft met behulp van de hoogwerker en ladders enkele mensen van hun balkon gered. Deze mensen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Tijdens het inpakken van alle materialen om 01.40 uur hoorde men iemand roepen dat er een straat verderop in een zelfde flat ook brand was. De brandweerlieden zijn hierop in de brandweervoertuig gesprongen en naar het opgegeven adres gereden. Ook hier was brand ontstaan in het trappenhuis. Door snel ingrijpen is grote schade voorkomen. Ook hier zijn twee mensen van het balkon gehaald.

Toen de brandweer de overdruk ventilator inzette om de rook uit het gebouw te blazen kwam er opnieuw een melding binnen.

Het betrof wederom een brand in het trappenhuis en een gelijkesoortige flat. Dit maal was het de flat welke haaks op de flat stond waar de brandweer nog bezig was met werkzaamheden. In het trappenhuis is een afvalcontainer in brandgestoken. De brandweer die wederom heel snel ter plaatse was heeft de afvalcontainer geblust en naar buiten gebracht. Bij deze laatste brand vielen geen gewonden.


Foto's: Alex Zwart